lauantai 27. huhtikuuta 2013

Mustat Kalsarit


Helsinkiläinen Mustat Kalsarit soittaa punkin laitamilla kuljeskelevaa kokeellista rokkia, onnistuen samalla olemaan jokaisen lo-fi - soundeista pitävän päiväuni.

Mustat Kalsarit on tiukasti kiinni ajassaan, ja yhtyeen musiikista löytyy aiempiin vuosikymmeniin viittaavaa kerroksellisuutta. Referensseinä mainittakoon esimerkiksi suomalainen vanhan liiton rock, Radiopuhelimet, Velvet Undergroud, post-punk ja pop. Kasarisynalla höystetty rouhea, kostea ja kirskuva äänivalli yhdistyy nykivään ja rytmikkääseen rumputyöskentelyyn. Paketin täydentää J.Paason suomenkielinen sanataide, joka tarjoillaan puhelaulumuodossa, välillä huudon ja laulun sekoituksena, välillä toteavana kerrontana.


Voima-lehden artikkelissa yhtye kertoo soittavansa yksinkertaisia ja kurinalaisesti sovitettuja sävellyksiä. Lyhyen tutkiskelun jälkeen väittäisin kuitenkin että kappaleet ovat paljon enemmän kuin yksinkertaisia: kalsareiden nytkähtelevät rokkikappaleet liukuvat säännönmukaisesti jossain vaiheessa raiteiltaan muuttuen puhtaaksi improvisaatioksi. Sävellykset ovat tuoreita ja mielenkiintoisia, koukuttavia.

Yhtye julkaisi ensimmäisen äänitteensä Mustan Kasetin viime vuonna, c-kasettiformaatissa tietty. Virkistävintä suomenkielistä rockmusiikkia mitä olen kuullut pitkään aikaan.


Kehoitan vakavasti harkitsemaan kalsareiden keikalle menemistä.

Mustat Kalsarit LIVE:

30.5. 2013 Vastavirta, Tampere
31.5. 2013 Saikku, Pori
  1.6. 2013 Bar Loose, Helsinki


Kotisivut
Facebook 


   

 / Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti