tiistai 9. huhtikuuta 2013

August Saarinen & Vuolas Virta

Nenässä hajuveden, tupakan, pastillilla desinfioidun koskenkorvan ja pilsnerin sekä hien tuoksu. Tanssilavan yhteiset tuntemukset ja onnen etsintä ovat useimmille suomalaisille kipeällä tavalla tuttuja. Tunnelma on aina sama: surumielinen, usein ankea, oudosti puhdasmielinen. *

August Saarinen & Vuolas Virta on turkulais-helsinkiläinen orkesteri, joka esittää uusia sovituksia suomalaisen tangon kuninkaaksi tituleeratun Olavi Virran (1915–1972) tuotannosta. August Saarinen yhtyeineen onnistuu ällistyttävästi sovittamaan lainakappaleista tuoreita ja mielenkiintoisia, itsenäisiä teoksia. Tulevan pitkäsoiton ensimmäinen single Sonja on saanut klezmer -vaikutteita ja kiihkeämmän tempon siinä missä yksi suosikeistani, Punatukkaiselle tytölleni, on muuntautunut äärimmäisen tyylikkääksi, viipyileväksi tunnelmapalaksi.

Vaikka O. Virran kiiltonahkakengät ovat aivan liian suuret kenenkään täytettäviksi, toivoisin silti laulutulkintaan lisää raastoa ja kylmäävää epätoivoa. Ehkä A. Saarinen tarvitsisi vielä vähän osumaa sydänsurujen muodossa.

Jään mielenkiinnolla odottamaan 17.5. ilmestyvää Mestarin uudet vaatteet -levyä.


*kuvaus yhtyeen nettisivuilta.

Facebook

/ Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti