sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Esittelyssä: Sold Out

”Hardcore punk on punk rockin myötä 1970-luvun keskellä Pohjois-Amerikassa syntynyt musiikkityyli. Hardcore on iskevämpää, raskaampaa ja nopeampaa kuin punk rock. Kappaleet ovat lyhyempiä, nopeampia ja tylympiä. Sanoituksissa kerrotaan useimmiten politiikasta, vapaudesta, väkivallasta, sodasta, sosiaalisuudesta ja myöhemmin myös veganismista ja vegetarismista sekä itse hardcoresta kulttuurina. Hardcoren soundi on muuttunut garagemaisesta metallin kautta useampaan eri muotoon.”
-Wikipedia

”Sold Out on hardcorepunkkia soittava turkulaislähtöinen yhtye. Sold Outin hardcore on iskevämpää, raskaampaa ja nopeampaa kuin turkulaisilla rock-kollegoillaan. Kappaleet ovat nopeampia ja tylympiä. Sanoituksissa kerrotaan useimmiten politiikasta, vapaudesta, väkivallasta, sodasta, sosiaalisuudesta ja rakkaudesta. Sold Outin soundi on muuttunut alkuaikojen skeittipunkpainotteisemmista ralleista äänite äänitteeltä kohti aina vain kompromissittomampaa ja rajumpaa sointia.
-PyrySold Out ei anna armoa. Se käy kiinni kuulijansa paidanliepeisiin ja huutaa asiansa katse suuttumuksesta sameana. Ei se pahaa tarkoita, päinvastoin.

“We are all sell-outs in a way or another. But nevertheless Sold Out is with the good guys, aren't we?
A forward leaning fast-paced hardcore punch right where it hurts, to get you and ourselves out of our consciousness just to come back more loving, more open minded and more conscious than before.

Jos et ole koskaan kuullut Sold Outista, antaa ykkösraita Parade hyvän kuvan siitä mitä on luvassa. Mylly pamahtaa käyntiin saman tien, varoittelematta ja täydellä höyryllä. Musiikki on päällekäyvää, hengästyttävää ja pulssia nostattavaa. Riffeissä on pieniä yksityiskohtia ja biisien sovituksissa riittävästi temponvaihdoksia, stemmoja ja muita temppuja, jotta homma pysyy freesinä.Bändin miehistö on uitettu monissa musiikillisissa liemissä. Jokainen bändin jäsenistä soittaa Sold Outin lisäksi muissakin yhtyeissä. Gp in Fleshin ADHD-metallia, Tax-punkpoppoon kohkausta, Demoiselle Gossen taidepoppia, August Saarisen & Vuolaan virran fuusioiskelmää, Ukkivainaan rapjazzia… poppia, punkkia, jazzia, klasaria. Musiikillisen maailmankuvan rajoittuneisuuteen ei bändin ura ainakaan tule kaatumaan.

Yhtye sai juuri päätökseen kahdeksan keikkaa käsittäneen Suomen kiertueensa. Seuraavaksi jäädään odottamaan yhtyeen tulevaa pitkäsoittoa. Ainakin ennakkomaistiaisten perusteella odotettavissa tulee olemaan melkoinen turpasauna. 

https://www.facebook.com/soldoutpunks
https://soundcloud.com/soldoutband
http://soldoutpunks.bandcamp.com
http://vimeo.com/soldout

/Pyry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti