keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kalle Kaasinen


Laitetaan maailma uusiksi / Tulevaisuuden jälkeen

Joensuulainen lauluntekijä Kalle Kaasinen on mielenkiintoinen tapaus. Kaasisen arvosteltavaksi tarjoama singleduo Laitetaan maailma uusiksi / Tulevaisuuden jälkeen ei tarjoa tarttumapintaa, siinä missä laulajan aiempi tuotanto ja liveäänitteet tulevat paljastaneeksi persoonallisen äänen ja hienot sävellykset.  

Uuden singlen ihan söpön ja hyvällä asialla olevan poplaulun sekä pirstaloituneen, 1980-luvun äänimaailmasta ja Mustasta Paraatista ammentavan kolmeminuuttisen sijaan taustatyönäni kuuntelemat sävellykset tulivat varastaneeksi valokeilan. Kaasinen sulauttaa yhteen esimerkillisesti popkoukkuja, mehukasta melankoliaa, täydellisiä kesäpäivän säveliä ja rouheaa jeffbuckleymaista kitarointia. Timanttisia ovat esimerkiksi On the Run/Go South, Afterglow ja In Full Swing.Kaasisen musiikki hakee vielä muotoaan, ja on hyvä että laulukieli on vaihtunut englannista suomeksi. Kaasinen kulkee jossain Ville Leinosen ja Ahosen viitoittamalla tiellä, Elliott Smithin ilmiselvää vaikutusta unohtamatta. Aiempien sävellysten innovatiivisuus ja kyky takertua kuulijaan on jotain todella koukuttavaa. Tosin vasta minimalistisesta liveäänitteestä paljastui lauluntekijän kyvykkyys tulkintaan sekä äänen upea sointi. Ääni ei loppupeleissä tarvitse muuta kuin kitaran kaverikseen.

Vaikka Kaasisen tuotantoon mahtuu sekä hittejä että huteja, niin kappaleista hohkaa jotain sellaista mitä monella artistilla ei ole kovasta yrittämisestä huolimatta: karismaa. Uskoisin että tälläisellä lahjakkuudella laulajan kaipaamaa unconditional lovea kyllä putoaisi syliin.

Kalle Kaasinen facebook, kotisivutEi kommentteja:

Lähetä kommentti